Kladdigaste Kladdkakan
Vaknade i morse av att jag var grymt sugen på att baka något, men eftersom vi ska repa med bandet redan klockan 13 var tiden knapp. Det är ju lördag och då ska man ju såklart sova länge. Vad passar då bättre än att slänga ihop en kladdkaka?
Enligt bandet (som jag allt som oftast tvingar äta mina skapelser, och framför allt äta upp ALLT) var denna kakan magisk. Tack! Själv är detta lite av ett favoritrecept, mest för att det är så enkelt och går fort att göra.
Kakan innehåller vaniljsocker, och ni som känner mig vet att jag egentligen är lite ”anti” detta, men som sagt, idag var syftet att göra något snabbt!
Kladdkaka
Springform, 28 cm
- Sätt ugnen på 175º.
- Smält smöret och låt det sedan svalna något.
- Vispa ägg och socker ordentligt så det blir vit och pösigt.
- Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och salt i en bunke.
- Vänd försiktigt ner mjölblandningen i ägg-blandningen.
- Rör försiktigt ner smöret i blandningen. Det skall blandas, men du får absolut inte vispa.
- Smöra och bröda en springform (28 cm).
- Häll smeten i formen.
- Grädda kakan i ugnen i ca. 30 minuter. Kakan ska vara lös i mitten men kanterna ska vara fasta när den är klar.
- Låt kakan bli helt kall innan den glaseras.
Glasyr till kladdkakan
- 50 g Smör
- 70 g Mörk choklad (Jag brukar använda med 70% kakao)
- Smält smöret och chokladen på svag värme i en kastrull
- Häll glasyren i ett jämnt lager över kaka.
- Låt stelna i kylen ca. 30 minuter eller mer.
Servera kladdkakan med lätt vispad grädde och bär. Jag köpte ett paket blåbär som jag värmde på låg värme så att de tinade, och hade i lite florsocker.