Blåbärscheesecake

Ute i skogen

Ute i skogen

Äntligen var det dags för första ”Halv 8 hos Björn” i den nya lyan, och såhär i bär-tider, vad passar bättre än att bjuda på något under temat Blåbär? Sagt och gjort.

Undertecknad och mor tar en av de sista semesterdagarna och ger sig ut i skogen. Uppenbarligen finns det väldigt gott om bär i år.

Resultatet? Ja enligt gästerna gjorde det succé. Blev till och med hotad 🙂

Kakbotten

Jag använder en springform som är ca 23 cm i diameter.

  • 100 g smör
  • 250 g digestivekex
  1. Sätt ugnen på 175º.
  2. Klipp ut och sätt ett bakplåtspapper i botten på springformen.
  3. Smält smöret.
  4. Smula kexen i en mixer.
  5. Blanda med smöret och tryck ut jämnt i botten på formen.
  6. Grädda mitt i ugnen i 10 minuter.
  7. Låt svalna något.
Blåbärscheesecake

Blåbärscheesecake

Fyllning

  • 250 g blåbär
  • 450 g philadelphiaost (naturell)
  • 3 st ägg
  • 110 g (1 ¼ dl) Strösocker
  1. Mixa bär, philadelphiaost, ägg och socker till en slät smet.
  2. Häll smeten i formen.
  3. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter.
Klar att avnjutas!

Klar att avnjutas!

Topping

  • 400 g (4 dl) Crème fraiche
  • 50 g (4 msk) Strösocker
  • 8 g (1 msk) Vaniljsocker
  1. Rör ihop ingredienserna och blanda väl.
  2. Bred ut fyllningen över kakan.
  3. Grädda i nedre delen av ugnen i 10 minuter.
  4. Låt kakan vila några timmar, gärna över natten.
  5. Garnera med blåbär, hallon och citronmeliss före servering.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *